Vipassana haladó tanfolyam 2017. szeptember 12.

A buddhista vipasszana meditáció haladó gyakorlatai

 HALADÓ METTA (szerető együttérzés) GYAKORLATOK A CSAKRÁK MENTÉN

 Testünk energetikailag az életünk lenyomata. Ahogyan a csakraközpontok működnek, úgy jelennek meg az életünk támogató vagy nehezítő helyzetei. A metta gyakorlatok ezeket az energetikai egyenetlenségeket oldják és harmonizálják az életünk különböző területeit. Fejlődés a csakrákon keresztül.

 10 alkalmas haladó tanfolyam

Előadások, gyakorlati útmutató, vezetett meditációk, otthoni feladatok hétről hétre

Kezdés időpont: 2017. szeptember 12.
Keddenként 18.30-20.00 óráig.

Az előadásokat és a meditációt tartja:
Tóth Andrea Beáta – Buddhista Vipassana Társaság (www.vipassana.hu) dobosandrea7@gmail.com

Helyszín: Asram Jóga és Meditációs Központ
Cím: 1024 Bp. Ady E. u. 1. I/1. (A Bimbó út 11. számú ház mellett)

Bejelentkezés:
recepcio@jogakozpont.hu vagy 06-20-5526564 www.jogakozpont.hu

Részvételi díj: 22.000 Ft, nappalis diákoknak, nyugdíjasoknak 20.000 Ft.
5000 Ft előleggel lehet jelentkezni.

Témák:

  1. Csakrák működése. Az egész test mint egy energetikai rendszer. A csakrák érzékelése a testben. Mi az együttérző tudat, és hogyan képes transzformálni az érzelem testet.
  2. Gyökércsakra. Önmagammal és a létezésemmel kapcsolatos érzések. Létfenntartásunk alapja. Ősi félelmeink területe. A létfenntartással össszefüggő bűnök és bűntudatérzés területe. Meditáció saját létjogosultságunk és anyagi biztonságunk kialakításán.
  3. Az élet örömteliségének felismerése. A veszélyes életen túl az örömteli érzékszervi észlelés vár. Metta gyakorlat a vágyak felélesztésén és a párkapcsolaton.
  4. Köldökcsakra. Életcélok, és elérésük területe. Szándék és teremtőerő. Karrier és önmagunk menedzselése. Saját határok kialakítása és megvédése is ezen a területen keresztül történik. Mit jelent az énerő? Metta gyakorlat a személyes határok megtartására.
  5. Szívcsakra. Kilépni az önmagunk által teremtett félelmi működésből. Kapcsolódás a szeretethez és a többi személyhez. Saját korlátok elengedése. Magányosségérzés, elszigeteltségérzés, kirekesztettségérzés elengedése. Metta gyakorlat: Megbocsájtás a leválasztottság érzésért.
  6. Küldetés és szolgálat. Kommunikáció és igazság. A beszéd tisztasága és a kimondott szó hatása. Félelmek az érzelmek kimondásával kapcsolatban. Metta gyakorlat a konfliktusokkal való szembenézésért.
  7. Harmadik szem csakra. Szellemi önállóság elérése. Tiszta érzékelés elérése. Metta gyakorlat a felelősségvállalással.
  8. A Teljességgel való kapcsolat. Áldás az életünkben. Biztonság a változásban is. Metta gyakorlat a biztonság eléréséért.
  9. A csakrák harmonizációja. Alul vagy tűlműködés a különböző területeken. Honnan tudhatom, hogy nem vagyok harmóniában? Metta gyakorlat mindazokkal, akik zavarnak az életemben.
  10. Kapcsolódás a Mindenséggel önmagamon keresztül. Metta gyakorlat az Univerzum Teljességével és minden érző lénnyel.