10 alkalmas VIPASSANA HALADÓ meditációk – 2021. november 30.

A buddhista vipassana meditáció haladó gyakorlatai – személyes és online zoom-os meditációk

Téma: Félelmek és stressz feloldása belső gyermek és metta gyakorlatokon keresztül.

Hogyan érjük el az élet minden területén az örömteli létezést bűntudat és félelmek nélkül? Lehetséges teljesen félelem nélkül élni?

Személyes és online meditációs lehetőség

A meditációs tanfolyam célja a félelmek teljes feloldása a tudatfejlődés érdekében. Minden félelem gátol a teremtésben és a bűntudat nélküli boldog létezésben. Itt az idő, hogy felismerjük, hogy nincs értelme a félelmek tárolásának és ideje felszabadítani magunkat a bátorság elérésére. A belső gyermeki állapotok félelmeinek feltárását végezzük. Ehhez a folyamathoz a haladó metta gyakorlatokat hívjuk segítségül.

Előadások, gyakorlati útmutató, vezetett meditációk, napló és otthoni feladatok hétről hétre.

A részvétel feltétele: 45 perces ülőmeditációs gyakorlat.

Kezdés időpontja: 2021. november 30.
Keddenként 19.30-21.00. óráig

Az előadásokat és a meditációt tartja:

Tóth Andrea Beáta – Buddhista Vipassana Alapítvány, Kontakt Vipassana Egyesület (www.vipassana.hu)
Email: tothandreabeata@gmail.com, www.szuletesterapia.hu

A meditációs alkalmak hanganyagát minden résztvevő számára biztosítjuk, így ha nem tudsz jelen lenni, akkor is meg tudod később hallgatni.

Bejelentkezés: tothandreabeata@gmail.com

Helyszín: Asram Jógaközpont, 1136. Bp. Tátra u. 5/b. 1 emelet

Részvételi díj: Online részvétel: 15000 ft /10 alkalom, személyes részvétel + 1000 ft alkalmanként.

Utalás: Budapest Bank, 10100826-51217300-01005005, Tóth Andrea Beáta

Megjegyzésbe kérlek írd be: haladó vipassana

Témák:

  1. Félelmek keletkezése. Mire jó a félelem? A félelem és a bölcs jelenlét közötti különbség. Meditáció a félelem keletkezésén és elmúlásán. Jelenlét és félelem kapcsolata.
  2. Félelem és hazugság. Meddig mennél el a félelem miatt? Mire lennél képes a félelem elkerülése érdekében? Hazugság önmagunknak. Meditáció a hazugság kimondásának késztetéséről. Mit nem mondok ki?
  3. Mitől félsz? Mi a legrosszabb, ami történet veled, ha elengeded a félelmet?Meditáció a félelmel gyökerének megtalálásával. A gyökérfélelmek elengedése.
  4. Stressz és folyamatos félelem a jövő miatt. Mitől fél a belső gyermek, ami akadályozza az életemet? Meditáció a mindennapi félelemállapot megszüntetésére. A Belső gyermek félelmének feltárása és feloldása.
  5. Én és a félelmek. Meditáció az én keletkezésének félelmeivel. Mi történik, ha nincs jelen a félelem?
  6. Metta gyakorlatok-1. Együttérzés a félelemmel. Meditáció a saját félelmeimmel való együttérzésen. Jóakarat magammal kapcsolatban. Szív és elme összehangolása.
  7. Metta gyakorlatok 2. Együttérzés a másokkal szembeni haraggal és irigységgel. Meditáció az emberekkel kapcsolatos általános elutasítással kapcsolatban. Miért irigykedem másokra?
  8. Metta gyakorlatok 3. Együttérzés az ártok másoknak érzéssel. Meditáció az ártó szándékkal kapcsolatos együttérzés megélésére. Együttérzés a tudatlansággal.
  9. Metta gyakorlatok 4. Osztozás az örömben- mindennel való kapcsolódás. Meditáció az örömteli kapcsolódás és a folyamtos öröm és boldogság megélése érdekében. Minden bűntudat elengedése, hogy jól lehetek anélkül, hogy másoknak ártanék vagy irigyek lennének rám.
  10. Mi van a félelmen túl? Mindenben való öröm és jóllét állapota. Meditáció a határtalan bolgogság és teremtés elérése érdekében.Mit teremtesz félelem nélkül?