Csendből születik a szó és az inspiráció 2020.08.02. 9-16:30

Megállunk egy napra

Ha még soha nem meditáltál, de régóta tervezed. Ha szeretnél fókuszáltan rátekinteni életed aktuális kérdéseire és összefüggéseire. Ha szeretnéd megérteni a változás feltételeit és folyamatát. Ha már megtapasztaltad a csoportok, beszélgetések felemelő, teremtő erejét. Ha szeretnél önmagaddal foglalkozni, kikapcsolni, támogatást kapni és adni. Ha fontos számodra a ritmus nyáron is.
Ráhangolódás önmagunkra
Nyáron nyugodtan megállhatsz egy napra, és meghallgathatod a belső hangod, amely csendben megszólal, és a külső hangod, ahogy a beszélgetések során a társak figyelmében tükröződik. Megtapasztalhatod, milyen érzések vannak az elakadás, feszültség, iránytalanság, bezártság mögött, és találkozhatsz magadban azzal, aki ezeket képes megfigyelni. Megfigyelheted a saját és mások érzéseit, és a figyelem teremtő erejét, amelyben megszületik a csend, és belőle új önmagad.
Módszerek
– Egyéni, páros és csoportos gyakorlatok, kontemplációk és rövid előadások a megértés érdekében.
– Megfigyeljük az érzéseinket és azok hatását a gondolatainkra, fejlődik érzelmi intelligenciánk.
– Megtapasztaljuk a felismerést, a megengedést, az elengedést, a változást, az átfordulást.
– Páros és csoportos beszélgetésekben felfedezzük a figyelem tér-teremtő erejét, és ebben a térben megszülető új gondolatokat, és az akarat felébredését.
– Felismerjük belső erőforrásainkat, az együttérzés és jóakarat erejét és átalakító hatását.
A csoport vezetői
A csoportok vezetője Tóth Andrea Beáta, Vipassana meditációs és relaxációs tanár, ThetaHealing® konzulens és oktató, egyéni és csoport terapeuta. 1996 óta foglalkozik az emberi tudatosság fejlesztésével, 2000-ben alapította meg a Buddhista Vipassana Társaságot, és azóta szervez rendszeres elvonulásokat kezdő és gyakorló meditálók, útkeresők, gyógyulni és fejlődni vágyó emberek számára.
A program társ-oktatója Agócs Balázs Márton, dialógus facilitátor, közösség fejlesztő, részvételi/dialogikus konferenciák szervezője. 2016 óta az MIT U.lab, a Buddhista Vipassana Társaság, 2018 óta a Society for Organizational Learning (SOL) tagja, ThetaHealing® konzulens.
Mit biztosítunk?
Nyugodt környezetet a csillebérci tábor erdejében. Biztonságos személyes teret, tiszta kereteket az együttműködéshez a nap során. Csoportos élményt, amely korunkban a valódi változáshoz a legkönnyebben hozzáférhető segítség. Ajánlott olvasmányokat, tájékoztatást a további lehetőségekről a meditáció és dialógus területén.
Mit kell hozni?
Kényelmes ruha, meditációhoz ülőpárna, takaró (fűben üléshez). Egész napra elegendő enni és innivaló. Kullancs és szúnyogriasztó.
Részvételi díj: 12000 ft
Helyszín:
Nyílt csoportok: Csillebérc, Tüskevár Iskola, erdőben kint és házban bent
Vállalati csoportok: Igény szerint egyeztetett helyszínen (vagy a Csillebérci helyszínen)
Jelentkezés és további információ:
Tóth Andrea Beáta, tothandreabeata@gmail.com, +36-20-358-0297
Agócs Balázs Márton, agocsb@gmail.com, +36-30-555-3606

https://www.facebook.com/events/265744168042270/