Facebook
Hírlevél
Loading...Loading...


Tanfolyam

ÚJJÁSZÜLETÉS-TRÉNING thétában

Ha vágysz egy belső átalakulásra…

Fogantatási, magzati és születési energiamintázataink átalakítása, hogy az életenergia szabadon áramoljon benned

2015. április 11-12.

Meditáció, transzlégzés, ThetaHealing és bodywork módszerekkel

 • Ha szeretnéd, hogy az életed új élményeket hozzon,
 • Ha szeretnél babát, de akadályokba ütközöl a fogantatás során,
 • Ha várandós vagy és szeretnél akadálymentes, természetes szülést,
 • Ha úgy érzed az életed elakadt és be vagy szorítva,
 • Ha szeretnél javítani a párkapcsolatodon,
 • Ha szeretnél az életedben harmónikusabb szexuális élményeket,
 • Ha gyógyítással foglalkozol vagy terápiákat tartasz,

Segítség lehet a születésed élményének újra átélése, tudatosítása és transzformálása.

 

Helyszín: Imladris Kulturális Központ: Budapest,IX.  Lónyai u. 24. 1 em. 11. 11. kapucsengő. 

A folyamatot kíséri:
Dobos Andrea Beáta
(meditáció, transzlégzés- és szimbólumterápia, ThetaHealing konzulens) és Genáhl Ildikó (dúla, jógaoktató)

Tel.: 36 20 3580297, dobosandrea7@gmail.com, genahli@hotmail.comwww.szuletesterapia.hu

 

Szombaton:10.00-19.00 óráig

 és vasárnap: 9.00-20. 00 óráig.


Résztvevők száma: min.12 – max.18 fő.

 

Részvételi díj: 25 000 ft/fő (Pároknak 22 000 ft/ fő.)

(A részvétel feltétele 15 000 ft/fő előleg átutalása.

Számlaszám: AXA Bank: 17000019 12515745  Dobos Andrea Beáta

Megjegyzésbe kérlek írd oda, hogy születéstréning.)


Program: A két nap alatt mindenkinek lehetősége van, hogy kétféle módon is újra átélje saját születését és ezáltal egy sor életproblémáját feloldja.

A tréningen egyéni, páros és csoportos gyakorlatokra, meditációkra kerül sor. A kétnapos workshop saját fogantatásunk, születésünk során esetlegesen elszenvedett traumák megismerésén és transzformálásán keresztül elősegítheti:

 • Az ikertestvér elvesztésével kapcsolatos fájdalmak feloldását,
 • saját gyermekünk fogantatásának tudatos átélését,
 • magzati létének és megszületésének optimalizálódását,
 • önnön életünk blokkjainak, fájdalmainak feldolgozását, ezen keresztül a saját gyermekeinknek átadott modellek feloldását,
 • párkapcsolatunk elmélyülését,
 • fogantatási nehézségek feloldását.

A tréning nagyon hasznos terapeuták számára, akik az átélt élmények nyomán felismerik, hogy milyen jelek mutatnak fogantatási, magzati állapotban átélt és születési traumákra.

 

Pároknak és barátoknak kifejezetten hasznos együtt jelentkezni! Párok között az intimitás képessége nagyon megerősödik.  Várandósoknak nagyon ajánlott a párjukkal együtt jönni!

Részletek a kétnapos Újjászületés Workshop utáni kérdőívekből,
a résztvevők szemével:


„Megváltozott az életem. … és rájöttem nem selejtes darab vagyok, ellenkezőleg: nagy kaland az életem, és a születésem csak része ennek a kalandtúrának.”

“Időközben változás állt be az életemben: babát várok és kimondhatatlanul boldog vagyok! Kb. egy héttel a tréning után fogant meg, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy hozzájárult a sikerhez!!! Ezért is elmondhatatlanul hálás vagyok Neked és Áginak. Köszönöm!”

„Nyitottabb vagyok valami új eljövetelére, és az önbizalmam is épül.”

„Másnap a rossz álmot elkezdtem feldolgozni, tudatosítani. És azt éreztem, hogy a háttérben mindig stabil maradok: mintha biztos voltam benne honnan jövök és hova tartok, csak a jelenben van egy megoldatlan kérdés, amit nemsokára meg fogok tudni oldani a családommal kapcsolatban. Konkrétan, hogy mennyire számíthatok az Apámra a családban. Az álmom azt mutatta, hogy ez a félelmem, hogy nem számíthatok rá, viszont éreztem legbelül, hogy mégis sokat köszönhetek neki, bármennyire is nem tökéletes mi hármasban az Anyámmal egy biztos, stabil kapcsolatot alkotunk, és ezt az érzést a tréning adta nekem.”

 “Úgy érzem sokkal toleránsabb vagyok embertársaimmal és ezáltal kapcsolataim minősége pozitív irányba változik.”

„Számomra óriási jelentőségű az Élmény kényszerítő jellege. Meditáció, transzlégzés alatt lehet hogy elalszom, elkalandozok, kétségeim támadnak stb. Régóta kapom a terápiás tanácsokat hogy figyeljek a testérzéseimre, de nem sikerül elkapnom őket. Viszont  10 emberrel fölöttem, a szülőcsatornában küszködve az átélés fizikai szinten garantált, és így a lelki aspektusok előtt is megnyílik az út. Ehhez jön hozzá az az újszerű élmény amit a csoport jelenléte, az abban való részvétel jelent.

Számomra a különleges erőt a nonverbális közeg hordozta, óriási ajándék volt 2 napot kényszeres fecsegés nélkül tölteni (A szünetekben sem, nem kellett udvarias ám érdektelen párbeszédekbe bocsájtkoznom!!!). Így sokkal közelebb kerülhettek egymáshoz idegen emberek is, ilyen rövid idő alatt is.

Az azóta eltelt időben nehéz pillanatokban gyakran eszembe jut a szülőcsatorna: ha azt leküzdöttem, ehhez képest minden akadály banálisnak tűnik. Hatalmas támasz továbbá annak a lehetősége, hogy van módja annak, hogy kilépjek a „fej”-ből.

Köszönöm!!!”

„Úgy hiszem, hogy a tréning hatása hosszabb távon még szembetűnőbb lehet, de amit azóta sikerült a magam számára megfogalmazni, hogy a világ nem egy ellenséges hely, hanem jó benne lenni és sokkal tudatosabban élem meg, hogy szeretve vagyok! És mintha azóta több dicséretet kapnék (vagy jobban meghallom…)”

„Egyik az, hogy egy nagyon jó közösség alakult ki, aminek részese lettem és mély kapcsolatok, barátságok alakultak (ez biztosan a tréning hatásaJ ).

Azóta anyámmal sokkal jobb lett a kapcsolatom (bár előtte is voltak jobb időszakok), pedig nem beszéltünk róla, nem is tudja, hol voltam, sőt másról sem nagyon beszéltünk, semmi különös nem történt, aminek betudható lehetne ez a változás.

Párommal is jobb a kapcsolatunk, bár a tréning előtt és alatt éppen össze voltunk veszve, amiért nem akart velem jönni, úgy éreztem magamra hagyott, ezért rossz érzésekkel indultam el, gondolván, hogy biztos mindenki a párjával megy és nekem milyen rossz lesz egyedül.

Véleményem szerint ez annak köszönhető, hogy sikeresen el tudtam búcsúzni az ikertestvéreimtől.

Testi tüneteim még vannak, lehet, hogy azok lassabban/később múlnak el (feltéve ha kapcsolatosak a tréning témájával).

Egyre tudatosabb vagyok atéren, hogy nekem nem kell mindig annyit udvariaskodnom, hogy másokat előbbre engedjek (bármiben), hogy én is megérdemlem a jó dolgokat és nem kell bűntudatot éreznem. És ami egy hihetetlenül fantasztikusan felemelő élmény/érzés volt, hogy azzal is szembesülhettem, hogy én akartam a világra jönni, én akartam megszületni, és aki nem akart megszületni, ugyanúgy az ő döntése lehet. Voltak olyan érzéseim a tréninges megszületés után, hogy de mégsem…nem akarok. Az eredeti megszületésem után pedig hosszasan betegeskedtem, míg végül csak életben maradtam, de azóta is szenvedéssel járt, vagy fizikailag, vagy érzések szintjén biztosan, ha más nem, a bűntudat érzése miatt. Most már másként érzek és ez elmondhatatlanul jó érzés, hogy nemcsak érzem, hanem tudom is ezt, mert már emlékszem is, mióta volt alkalmam visszamenni azokba az időkbe, amikor ez eldőlt. Már tudom, hogy így döntöttem, ezt akartam, hogy célom van és hogy értelmem van. És hogy egyedül is képes/alkalmas vagyok (az életre). De amíg a szomorúság, elvágyódás, ’de ha mégis élek, akkor viszont bűntudat’ érzések domináltak, addig nem tudtam boldog lenni és úgy igazán semminek sem örülni.

Azt hiszem, végül is ez a legfontosabb következmény, ami már biztosan látszik. Úgyhogy nagyon köszönöm az élményt, a lehetőséget, a támogatást, a közreműködést, a segítséget mindehhez.”

 

RELAXÁCIÓ ALAPKÉPZÉS

 (nem csak) Pedagógusoknak

”A relaxációs módszer felhasználási lehetőségei a pedagógus mindennapi munkájában”

Akkreditált képzés

Időpont (4 napos képzés): 2015. jún. 25-28.

 

Vezeti: Dobos Andrea Beáta, meditációs és relaxációs tanár

 

30 órás akkreditált képzési program (4 nap)

A program gazdája (Nyilvántartási szám: OKM – 1/8/2008.) a Tüskevár Általános Iskola, Szakiskola és Speciális Szakiskola (www.tuskevariskola.hu).

(Kérjük csak az oktató elérhetőségein jelentkezz/érdeklődj, ne az iskolánál.)

 

Ennek keretében a résztvevők megismerkedhetnek a relaxáció módszerének elméleti és gyakorlati alapjaival.

 

A képzés célcsoportja: óvodapedagógusok, általános iskolai tanárok, pedagógusok, pedagógiai végzettséggel rendelkező szakemberek

(amennyiben csak saját épülésed miatt végeznéd el a tanfolyamot, nem szükséges alapvégzettség)

 

A tréning célja, hogy a részt vevő pedagógusok – saját élmény alapján – képesek legyenek relaxációs technikákat óvodai, iskolai vagy egyéb környezetben diákjaikkal alkalmazni.

 

A tudatos ellazulás képessége és közös gyakorlása a hiperaktív, SNI-tanulók esetében különösen fontos. Ez a technika olyan módszertani eszközzé válhat, melynek segítségével a gyerekekben felgyülemlett egyéni, illetve csoportos feszültséget a pedagógus oldani tudja.

Fontos, hogy a pedagógus maga is részese a folyamatnak, vagyis a relaxáció az ő lelki egészségvédelmében is fontos szerepet játszhat, illetve lehetővé teheti a diák és tanára közötti kapcsolat elmélyítését.

 

 

A relaxációs technikát a program résztvevői 30 órás, saját élményű képzésben sajátítják el.

 

A tréning során a résztvevők:

o  Megtanulnak tudatosan ellazulni, azaz képesek lesznek váz- és simaizomzatuk ellazítására.

o  Megismerik és alkalmazzák az ellazító formulákat, használják az aktív és passzív légzés technikáit.

o  Képessé válnak megfigyelni, tudatosan átélni az elnehezedés és az átmelegedés érzését.

o  Feldolgozzák az autogén tréninggel kapcsolatos alapvető szakirodalmat.

o  Megismerik a pozitív viszonyulás eléréséhez szükséges szemléletváltozás alapjait.

o  Kidolgozzák a saját, tanítványaikkal is végezhető lazító gyakorlataikat.

 

 

A gyerekek néhány hetes, rendszeres gyakorlás után elérhetik, hogy:

o  harmonikusabbá válhat testük működése,

o  kifinomultabbakká válhatnak érzékszerveik,

o  koncentráltabbá lesz figyelmük,

o  könnyebbé válhat a reggeli ébredés,

o  nőhet önbizalmuk, javulhat önértékelésük,

o  erősödhet önismeretük,

o  javulhat viszonyulásuk környezetükhöz.

 

A képzés végeztével a résztvevők a tanúsítvány mellett kézhez kapják a módszert összefoglaló és további munkájukat segítő kézikönyvet, a gyakorlatok gyűjteményét illetve egy relaxációs CD-t.

 

A tanfolyam az elmélet, a tréning és a módszertan hármas egységére épül.

A módszertani rész a gyerekekkel is végezhető gyakorlatok elméletén és kipróbálásán alapul.

A relaxációs technika bevezetése nem igényel órarendi, tantervi változtatást, módszertani eszközként segíti a diákot és a pedagógust. A relaxáció osztálytermi bevezetésében a trénerek segítséget nyújtanak a résztvevőknek.

 

Ára:

48.000 ft (képzési anyagokkal.) Az ár 0% áfát tartalmaz.

A képzést min. 15 fővel, max. 25 fő jelentkezése esetén tartjuk meg.

Jelentkezéskor 20.000 ft előleg befizetését kérjük, mely csak utalással fizethető (készpénzben sajnos nem)

 

“Moralitás-Koncentráció-Bölcsesség Buddhista Vipassana Társaság”

Számlaszáma: Bakonyvidéke Takarékszövetkezet.: 62900184-16809619.

 

Fizetési opciók:

–       készpénzben (az előleg nem, de a fennmaradó összeg rendezhető készpénzben)

–       átutalással

 

Helyszín:

Az ASRAM Jóga és Meditációs Központ pesti stúdiója

 

Szállás:

Vidéki résztvevők részére igény esetén a jógastúdióban jógamatracon 1000 ft/éj áron szállást biztosítunk.

 

Jelentkezni és érdeklődni lehet:

Dobos Andrea Beátánál, dobosandrea7@gmail.com vagy 20-358-0297

 

Lemondási feltételek:

Lemondás esetén:

-A tanfolyam előtti 30. napig történő lemondás esetén az előleg visszajár, egyszeri adminisztrációs és visszautalási költséget levonunk (500 ft).

-A tanfolyam előtti 15-29. nap közötti lemondás esetén az előleg nem jár vissza, de 50%-a levásárolható stúdiónkban 1 hónapon belül, vagy küldhetsz magad helyett egy vadiúj jelentkezőt, akinek betudjuk a teljes előlegedet.
-0-15 nappal a tanfolyam előtti lemondás esetén az előleg összege nem jár vissza egyáltalán, de küldhetsz magad helyett egy vadiúj jelentkezőt, akinek betudjuk az előlegedet.

VIPASSANA HALADÓ TANFOLYAM

A buddhista vipasszaná meditáció haladó gyakorlatai

10 alkalmas haladó tanfolyam

Előadások, gyakorlati útmutató és vezetett meditációk a buddhista gyakorlatok és a kvantum pszichológia területéről

               

Időpont: 2015. február 10-től.
Keddenként 19.15-20.45 óráig.

Az előadásokat és a meditációt tartja:

Dobos Andrea Beáta – Buddhista Vipassana Társaság (www.vipassana.hu)

Helyszín: Asram Jóga és Meditációs Központ
Cím: 1024 Bp. Ady E. u. 1. I/1. (A Bimbó út 11. számú ház mellett)
Bejelentkezés:
recepcio@jogakozpont.hu vagy 06-20-5526564 www.jogakozpont.hu

Díja: 21 000 Ft, nappalis diák és nyugdíjas: 19 000 Ft,

5000 Ft előleggel lehet jelentkezni.

 

Témák:

Elengedés gyakorlatok:

Az érzelmek, gondolatok, testi és energetikai minták, szokások, hitrendszerek, elengedésének és kiszabadításának mechanizmusa életünk különböző időszakaiból.

Múltbéli kapcsolatok elengedése.

Harag és szomorúság elengedése.

Félelmek, sérelmek elengedése.

Az időkoncepció elengedése.

Személyes én-koncepció elengedése.

VIPASSANA KEZDŐ TANFOLYAM

Vipasszana meditáció gyakorlása a mindennapokban

Mahasi Sayadaw,  Sayadaw U Pandita és Ven. Dhammasami útmutatásai alapján 

10 alkalmas tanfolyam

 

Előadások, gyakorlati útmutató és vezetett meditációk, ülő-, álló- és járó meditációval.

 

Kezdés időpontja: 2015.február 10.
Keddenként 17.30-19.00. óráig

Az előadásokat és a meditációt tartja:

Dobos Andrea Beáta – Buddhista Vipassana Társaság (www.vipassana.hu) dobosandrea7@gmail.com, www.szuletesterapia.hu

Helyszín: Asram Jóga és Meditációs Központ
Cím: 1024 Bp. Ady E. u. 1. I/1. (A Bimbó út 11. számú ház mellett)
Bejelentkezés:
recepcio@jogakozpont.hu vagy 06-20-5526564 www.jogakozpont.hu

Részvételi díj: 21 000 ft / 10 alkalom,

diákoknak és nyugdíjasoknak: 19 000 ft /10 alkalom

Témák:

 1. Mi az én? A személyiség buddhista felfogása. Meditáció a testérzeteken, légzésmegfigyelés.
 2. A test rétegei: fizikai test, szellemi test és érzeli test. Meditáció a test részein.
 3. Minden (gondolat, érzés, érzelem, inger, érzet, asszociáció) energia természetének megtapasztalása. Meditáció az érzelmek és a test kapcsolatán.
 4. Az együttérző tudat és a moralitás kapcsolata. Metta meditációs gyakorlatok.
 5. A megfigyelés hozza létre a valóságot. Hogyan szüntethetőek meg negativ tudatállapotaink (félelmek, kételyek, depresszió, gyűlölet)? Álló meditáció a gyakorlatban.
 6. A fizikai univerzum alapelemei. Négy elem ( levegő, föld, tűz, víz) szerepe a meditációban. Járó meditáció gyakorlata.
 7. A test és az idő teremtésének folyamata. A függő keletkezés folyamata. A meditálás akadályai.
 8. Meditáció a betegségen, öregségen, mint elkerülhetetlen emberi tapasztalásokon. Meditáció a betegségek természetén.
 9. Meditáció a halál bizonyosságán és elkerülhetetlen jellegén. Meditáció a halálfélelmen.
 10. Minden ugyanabból épül fel. Az univerzális egységélmény. Vipasszaná dzsánák. A felismerések és a bölcsesség kapcsolata és hatása a mindennapjainkra.

Nőiségünk rejtett titkai és ereje

Noiessegunk_rejtett_titkai_es_ereje